28 лют. 2018 р.

Генпрокуратура повідомила про підозру трьом колишнім керівникам структурних підрозділів ГУМВС України в Одеській області

26.02.2018 Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України за результатами розслідування подій 2 травня 2014 року у м. Одесі, повідомлено про підозру трьом колишнім керівникам структурних підрозділів ГУМВС України в Одеській області.

 Фото napaki.livejournal.com


Їх підозрюють у скоєнні правопорушень:
- за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання для себе неправомірної вимоги немайнового характеру, використанні службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, що завдало шкоди охоронюваним законом правам свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки);
- ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані і позбавлені можливості вжити заходів для самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про особу і мав змогу надати їй допомогу, що спричинило смерть потерпілих).
На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Нагадаємо, що за попередніми результатами розслідування слідчими Генеральної прокуратури України кримінального провадження за фактами неналежного виконання службових обов’язків працівниками правоохоронних органів під час подій 2 травня 2014 року у м. Одесі, що призвело до тяжких наслідків скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника ГУМВС України в Одеській області за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст.135, ч.1 ст. 365 КК України і оголошено у розшук заступника начальника ГУМВС України в Одеській області. На даний час скероване клопотання до РФ про здійснення екстрадиції останнього до України.
Крім того, до суду скерований та розглядається обвинувальний акт стосовно трьох керівників структурних підрозділів ОМУ ГУМВС України в Одеській області за ознакам кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365, ч. 1 ст. 367 КК України, щодо звільнення 04.05.2014 з ІТТ ОМУ ГУМВС України в Одеській області 63 осіб, затриманих за участь у масових заворушеннях 02.05.2014 у м. Одесі.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар