14 січ. 2016 р.

“Група 2 травня” заявляє про недовіру правоохоронним органам та запроваджує інтерактивний сайт про одеські події

Київ, 14.01.2016. Група журналістів та експертів “2 травня”, які здійснюють власне незалежне розслідування, проінформували громаду про підсумки з’ясування обставин резонансних трагічних подій, які відбувалися в Одесі у травні 2014 року.
Представники групи зробили заяву, в якій оприлюднили інформацію про перебіг офіційного розслідування. В цілому дії правоохоронних органів вони вважають вкрай незадовільними. Це стосується не тільки розслідування кримінальних справ, а й інформаційного супроводу і об’єктивного та достовірного висвітлення ситуації.






Аналогічні висновки містяться у доповіді Міжнародної дорадчої групи Ради Європи. Ця доповідь, яку було оприлюднено 4 листопада 2015 року, містить конкретні поради щодо забезпечення ефективності розслідування та запобігання порушенням прав людини. Проте протягом двох місяців Генеральна прокуратура не здійснила жодних заходів, щоб змінити стан справ на краще, і вочевидь не має такого бажання.
В такій ситуації члени “Групи 2 Травня” вимушені висловити недовіру МВС і Генеральній прокуратурі України.
Група вважає неприпустимим подальше зволікання із передачею підслідності кримінальних справ стосовно 2 травня до Управління спеціальних розслідувань та із залученням до впровадження закордонних фахівців.
Група залишає за собою право інформувати суспільство та міжнародні організації про результати розслідування.

Для інформування всіх, хто є зацікавленим в отриманні достовірної інформації про події, що відбувалися, “Група 2 Травня” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” створила інтерактивний сайт http://2may.od.ua. Цей ресурс містить систематизовану інформацію про те, що відбувалося, в тому числі хронологію подій, фото- і відеоматеріали.

За додатковою інформацією звертайтеся до координатора групи
за телефоном +38(066) 800 31 77, електронна адреса 2maygroup.odessa@gmail.com, сайт: http://2may.odessa.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар